diumenge, 8 de maig del 2011

EL JOC EDUCATIU: El joc dels primers auxilis


He escollit el joc un joc interactiu que és de la creu roja i serveix per a practicar teoricament els primers auxilis. Com que això és un tema que m'interesa molt (els primers auxilis) he pensat que seria interesant fer-ne la relació. Aquest jo el vaig descobrir quan en el cicle que vaig fer de grau superior d'educació infantil, a l'assignatura de primers auxilis ens el van ensenyar, amb ell practicavem si sabiem solucionar correctament els casos que se'ns plantejava.
Per què pogueu veure el joc i jugar-hi, podeu clicar aquí: El joc dels primers auxilis 

Descripció del joc: és un joc interactiu que vol apropar els primers auxilis als joves, tot i que el seu contingut és apte per a totes les edats, menys els menors de setze anys. Hi ha diferents víctimes en situació d’accident i l’usuari el que ha de  fer és respondre unes preguntes tipus test sobre com s’ha d’actuar bé.

Objectiu:
-    Crear sentiment d’empatia en les usuaris en vers a persones que puguin estar en situació de perill, mal, etc., d’emergència mèdica.
-    Assolir nocions bàsiques de cures lleus.
-    Saber com actuar i quan actuar en cassos de perill i d’accidents.


Aspectes sociològics:
 
Personatges: En aquest joc l’usuari no disposa d’un personatge per jugar, sinó que ha de triar a una persona de les víctimes i així poder-la ajudar a superar l’accident duent a la pràctica els primers auxilis elementals.

Estereotips: El joc disposa de molts colors i vius per captar l’atenció a l’usuari. Colors que connecten amb la realitat d’una ciutat, fent al màxim possible una ciutat “real”. Els dibuixos emprats en el joc són un bon mitjà per captar l’atenció als joves a participar com a usuaris d’aquest joc.
Tòpics: Com que a les ciutat hi ha molts casos de possibles víctimes d’algun tipus d’accident (de tràfic, a la llar, relliscades al carrer, baralles entre persones, etc.) provoquen que l’usuari sàpigue quina és la realitat de la vida en una ciutat (i fora també), és a dir, que en qualsevol moment, en qualsevol lloc i a qualsevol persona pot passar algun petit o gran accident.

Aspectes estètics:
Anàlisi de la imatge: dintre de la ciutat hi ha varies escenes d’accidents. Tots estan en format dibuixos. La qualitat dels dibuixos no és excel·lent, però són dibuixos que ajuden a entendre millor la seva “situació real”.
 
So: el so dels dibuixos és adequat per la representació que realitzen i simbolitzen. Com a acompanyament és bo per saber el que passa en cada situació de risc. La seva qualitat no és gaire bona, però per ser un joc gratuït i educatiu és prou correcte.


Espero que us agradi el joc! Proveu-lo! És interessant! Sempre en podem aprendre coses noves!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada