dimarts, 12 d’abril del 2011

El videoclip! La força de l'amistat!

Hem hagut de realitzar un videoclip per una de les pràctiques de l’assignatura de TIC. Aquesta vegada es tractava de fer ús del Movie Maker, treballant amb les diverses eines per a fer muntatges en un video i varis. Es tractava d’utilitzar vídeos d’Internet i modificar-los, tot afegint una música de fons, que estigues relacionada amb el missatge del vídeo. A més a més, l’havíem de penjar a Internet, on al final d’aquesta entrada adjuntaré el link.

Amb els meus companys (Jordi Argenter, Ivan Avila, Sergi Serra i jo, Anna Bonilla) hem realitzat un vídeo un pèl més complex del que se’ns demanava de pràctica. Vam estar tot un dia gravant-nos a nosaltres, protagonistes de la historieta, pels voltants de la universitat. Vam decidir que faríem una història sobre l’amistat. Es planteja en el vídeo que dos amics es barallen per alguna cosa. Després de la baralla, la protagonista se sent sola, trista, enrabiada, etc. En aquell moment un company seu se li acosta i li pregunta què li passa. Estableixen un llarga conversa, fins que apareix un altre company que s’afegeix a la conversa. Aquest últim actua com a mediador, ja que va a buscar a l’altre protagonista, per tal que els dos resolguin el problema. Finalment, es ressol tot, i es quatre personatges estan molt contents, deixant de manifest que l’amistat té una gran força i que per mantenir l’amistat cal esforçar-se tothom.
Per fer les diferents escenes hem hagut de fer moltes gravacions, teníem un ampli ventall de material. Hem procurat que hi apareguessin  diversos plans, però ens va costar molt i és una cosa que ens manca una mica. Després vam tenir que fer tot el muntatge, una infinitat d’hores invertides! Primer vam adjuntar tots els vídeos i fotos que volíem posar, seguidament tot el muntatge de tallar els vídeos, afegir efectes especials (canvis de colors de les imatges, efectes de canvi entre els vídeos i fotos, alteracions de velocitat de les imatges en funció del que transmetia la situació concreta, afegir text que passes ràpid, etc.). Un cop vam tenir enllestit tot aquest muntatge ens vam disposar a buscar música que s’adeqüés al vídeo. No va ser una cosa fàcil, ja que el vídeo passava per diversos estat s emocionals, i per tant les músiques havien de ser diferents. Així doncs, vam buscar músiques diverses, les vam anar retallant i afegint en el material que ja teníem muntat. I així fins a tenir el videoclip. Com a últim, vam decidir que estaria bé afegir algun tros de les “Tomas Falsas”, per donar un toc d’humor al videoclip. 

Després de tot aquesta feinada, vam prosseguir a penjar-lo per Internet. El primer lloc candidat va ser el Youtube, on li vam posar el mateix títol que tenia per a poder-lo cercar. Però va haver-hi un petit error i en ves d’escriure “La força de l’amistat” vam escriure “La foça de l’amistat”. Ens vam tornar bojos per esbrinar què passava. Un cop ho vam descobrir ho vam canviar immediatament, i el problema estava resolt. Havíem aconseguit penjar el vídeo a Youtube!! Els membres del grup vam penjar el link del vídeo al Facebook, per ensenyar a les nostres amistat la nostra feinada. Poc havíem de creure’ns que l’endemà al matí, de després d’haver-lo penjat, el vídeo ja no estava disponible a la xarxa. Va ser un moment estressant. Ràpidament vam descobrir que ens l’havien clausurat per temes de Copy Right d’algun dels autors de les cançons utilitzades en el nostre videoclip. Al final, ho vam poder solucionar, i vam prosseguir a penjar el videoclip als vídeos de Google.

Després d’explicar com es va dur a terme el videoclip aquí el podeu veure!

La força de l'amistat from Narworld on Vimeo.
Un treball produït per, com he esmentat abans, Jordi Argenter, Ivan Avila, Sergi Serra i jo, Anna Bonilla.