dijous, 2 de juny del 2011

Reportatge de l'ús de les TIC a l'Escola Tabor



 
Amb els meus companys i companyes de grup hem elaborat un reportatge sobre l'ús que fan de les TIC en una escola, a l'Escola Tabor de Santa Perpetua de la Moguda. Primer vam elaborar una history board, on ens vam fer un petit resum de com havia d'anar el reportatge. Després, vam triar un dia i una hora per anar a gravar que anés bé a l'escola. Un cop allà, vam anar analitzant tots els espais per tal d'establir com serien les escenes, les seqüències, els plans, etc. Vam haver de canviar moltes coses de les que havíem pensat prèviament per poder-nos adaptar bé a les circumstàncies del moment. Ens vam trobar que l'escola estava oberta a la nostra visita, ens van ensenyar tot el que feien i ens ho van explicar tot. Els alumnes i professors van mostrar molt interès en la nostra tasca i es van preparar activitats a l'aula on utilitzessin les Tic per tal de poder-ho plasmar en el reportatge. Els alumnes estaven entusiasmats en la seva participació. 

Vam tenir molta feina en el posterior muntatge. Disposàvem de molt material que s’havia de reduir en tres minuts. El resultat d’això va ser que vam decidir posar la “veu en off” de la mestra que entrevistàvem (de qui vam treure gran part de la informació) i mentre passaven les imatges i fragments de vídeo que havíem gravat en les aules, amb els alumnes, etc. Vam tenir molt en compte els diferents plans que teníem, vam coordinar molt bé la música i el seu volum, perquè no es solapés amb la veu, vam enganxar les diferents escenes amb una mateixa línia i ambientació adient, va posar informació escrita davant de cada persona o classe que sortia en les imatges, vam accelerar la velocitat d’algun tros d’imatge, etc. Va ser bastant complicat, ja que quan ja teníem fet el muntatge el vam haver de tornar a fer gairebé de nou per petits errors que vam tenir. 

Finalment, vam exposar el nostre vídeo a la resta de companys i companyes de la classe, on se’ns va valorar força bé.

Per acabar, vull dir que m’ho vaig passar molt bé, sobretot alhora d’anar a gravar, perquè ha estat el primer cop que he viscut en viu i en directe el que és pensar bé com han d’anar els plans, les escenes, les seqüències, la llum i les seves temperatures, els angles, etc. A més a més, el tracte amb les persones de l’escola va ser molt agradable. Realment ha estat un treball profitós i complaent, encara que amb moltissima feina. Tanmateix, ens ha proporcionat ser capaços de ser crítics alhora d’apreciar l’ús que fan les escoles sobre les TIC, i ha quedat palès en els reportatges que aquest ús és molt variat i divers, deixant un gran ventall de colors de perspectives, des d’escoles que gairebé no en fan ús i l’ús que en fan no els surt gaire bé, fins al màxim d’ús viable amb experiències molt bones i enriquidores per l’alumnat.

Aquest reportatge ha estat realitzat per: Ivan Àvila, Jordi Argenter, Anna Bonilla, Alba Estévez i Sergi Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada